Alexander Zverev campion la Turneul Campionilor

Alexander Zverev, 21 de ani, a reușit să câștige pentru prima oară în carieră Turneul Campionilor, după ce l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovic.

Germanul Alexander Zverev a câștigat cu scorul de 6-4, 6-3, reușind să facă patru break-uri împotriva sârbului Novak Djokovic, care până în finală nu pierduse niciodată pe propriul serviciu. Djokovic avea până în acel moment 36 de game-uri consecutive câștigate.

Deși în grupe Novak îl învinsese pe Alexander cu scorul de 6-4, 6-1, Alexander Zverev nu s-a lăsat intimidat și a câștigat finala într-o oră și 21 de minute.

Zverev a reușit să învingă în acest an la ATP World Tour pe ambii favoriți, Roger Federer în semi-finale și Novak Djokovic în finală.

Titlul de la Londra este al zecelea din cariera lui Zverev. Ultimul german care mai câștigase turnelul fusese Boris Becker în anul 1995.

Ce a declarat Alexander Zverev

„Chiar acum nu pot descrie ceea ce simt. Vreau să-l felicit pe Novak, nu te-am văzut jucând niciodată ca în partea a doua a acestui sezon. Abia dacă ai pierdut un meci! Toată lumea ştie cât de bun eşti ca jucător, dar puţini ştiu cum eşti ca persoană… Apreciez că pot împărţi terenul cu tine, dar şi că m-ai lăsat să câştig azi. Felicitări şi echipei tale, sunteţi un grup incredibil.

Bineînţeles, mulţumesc tatălui şi echipei mele. Tată, eşti cel mai tare antrenor, probabil nu te vei opri din plâns până la anul! Îi mulţumesc şi lui Ivan Lendl că s-a alăturat echipei, fizioterapeutului care are grijă de corpul meu, dar şi fanilor care au fost uimitori în această săptămână.

Chiar dacă am avut ieri un moment mai tensionat, vă mulţumesc pentru susţinere. Iubiţi acest sport, îl faceţi mai uşor pentru noi, vă mulţumesc din inimă! Ştiu că discursul meu e lung, dar vreau să mulţumesc sponsorilor, copiilor de mingi şi arbitrilor care fac posibil acest eveniment, sper să ne revedem şi în 2019”.

Ce a spus Novak Djokovic

„În primul rând, felicitări Sascha, ție și echipei tale. Ai jucat mult mai bine decât în grupe și ai meritat să câștigi. Bravo! Ești încă tânăr, dar ai avut o carieră fantastică până acum și îți doresc mult succes în viitor.

per că voi mai juca mulți ani de acum înainte și vă voi vedea pe voi, cei de aici. Pentru asta vreau să mulțumesc echipei mele, care e alături de mine și face o treabă fantastică. Astăzi nu a fost o zi prea bună, dar a fost o revenire de senzație, un an bun și vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine și mă ajutați atât de mult.

Nu în ultimul rând vreau să vă mulțumesc vouă, fanilor, care ne susțineți timp de 11 luni într-un an. E un sezon lung, dar voi faceți ca totul să fie mult mai plăcut. Vă mulțumesc pentru că ați venit în număr mare și vă doresc toate cele bune”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.