Doi tenismeni italieni sancționați pentru trucare de meciuri

Jucătorul de tenis, italianul Daniele Bracciali, a fost găsit vinovat de aranjare de meciuri la turneul ATP 500 World Tour de la Barcelona din anul 2011, conform Unității pentru Integritate în Tenis (TIU). În vârstă de 40 de ani, Daniele Bracciali, jucător de top 50 mondial, a fost suspendat pe viață din tenis și amendat cu suma de 250.000 de dolari.

Un alt jucător italian, Potito Starace, în vârstă de 37 de ani, a primit o suspendare de 10 ani de la orice implicare în tenis și amendat cu 100.000 de dolari. Acestea după ce a fost declarat vinovat tot de trucare de meciuri și alte delicte asemănătoare la același turneu.

Potito Starace (stânga) și Daniele Bracciali într-un meci de dublu

„Într-o decizie anunțată astăzi, ca urmare a unei cercetări disciplinare care a avut loc în Londra, la data de 18-19 septembrie (n.n. 2018), profesorul Richard H. McLaren l-a găsit vinovat (n.n. pe Bracciali) de infracțiunea de trucare de meciuri la turneul ATP 500 desfășurat la Barcelona în aprilie 2011. El a fost găsit vinovat și de facilitarea unor pariuri legate de meciul de la Barcelona”, a comunicat Unitatea pentru Integritatea Tenisului.

Ambii jucători au dreptul de a face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne.

 

Pe ce locuri erau cei doi în clasamentul ATP

 

În 2006, Daniele Bracciali reușea cea mai bună clasare din cariera sa, locul 49 mondial la simplu. La dublu, acesta reușea să se claseze pe locul 21 în anul 2012. În prezent Daniele Bracciali se află pe locul 95 mondial în clasamentul ATP la dublu.

Cel bai bun clasament al lui Potito Starace a fost locul 27 ATP la simplu în anul 2007, iar în anul 2012 locul 40 ATP la dublu. Acestuia i se va interzice accesul la orice eveniment organizat sau recunoscut de organismele de conducere ale sportului.

Unitatea pentru Integritate în Tenis este o inițiativă a numeroaselor organisme de conducere ale tenisului: Federația Internaționala de Tenis (ITF), ATP, WTA și Comitetul turneelor de Grand Slam.

În august 2015, cei doi au mai fost suspendați pe viață din tenis, tot pentru aranjare de meciuri, de către Federația Italiană de Tenis.2 Dar suspendarea lui Potito Starace a fost revocată ulterior în același an, iar suspendarea lui Daniele Bracciali a fost redusă la 12 luni.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.