StarTennis

Mantra unui jucator de tenis.

Mantra unui jucator de tenis. 


Bravo, Jucatorule de Tenis!

Ai ales cel mai grozav sport individual pe care il poti practica. Vei avea o calatorie superba pe masura ce vei invata mai multe despre el, dar mai ales despre tine si cei din jurul tau. Tenisul si antrenamentele de tenis te vor initia in cateva lectii valoroase de viata daca ii dai voie…

Ne permitem sa iti dam cateva sfaturi in incercarea ta de a deveni cea mai buna versiune a ta. Vine dintr-un unghi sincer si experimentat, si poate ca ai nevoie sa auzi aceste lucruri. Promitem ca te vei lovi de aceste situatii si vei simti puternic aceste sentimente, asa ca te rugam, parcurge-le cu rabdare! Acestea sunt 8 lucruri care te pot ajuta sa gandesti, sa simti si sa vezi lucrile diferit:

 • Despre arta de a pierde – Vei pierde unele meciuri. Aceasta este realitatea. Pregateste-te pentru acest lucru si invata cat mai mult din aceste momente. Transforma orice problema negativa intr-un lucru pozitiv. Nu aluneca in capcana de a transforma ceva negativ intr-un dezastru!

 • Lipsa de incredere in tine – Toti facem acest lucru. La un moment, ca si jucator te vei stresa si nu vei mai avea incredere in tine. Te vei intreba ce cauti de fapt pe acel teren. Ba chiar ii vei chestiona pe toti cei din jurul tau, chiar si pe antrenori! Foloseste aceste momente sa analizezi procesul prin care treci dar revin-o la el cand te afli intr-un stare de spirit pozitiva, si apoi ia o decizie!

 • Frustrare – Roger, Simona, Serena, Rafa, Novak toti experimenteaza frustrarea! Si tu vei fi frustrat! Tenisul poate face acest lucru oricui si nici tu nu poti ocoli acest aspect al jocului. In acele momente incearca sa controlozi ce poti controla, cateodata va fi nevoie sa te retragi, sa te resetezi si sa revii mult mai puternic si plin de energie in zilele urmatoare! 

 • A da vina pe ceilalti – Cel mai adesea tu vei fi motivul pentru ceea ce s-a intamplat pe teren. In primul rand intreaba-te “Ce as fi putut face mai bine?” si apoi analizeza corect toti ceilalti factori. 

 • Alege cresterea in schimbul rezultatelor imediate – Dezvoltarea ta ca jucator de tenis trebuie sa fie focusul tau. Daca inveti, te dezvolti constant si esti focusat pe acest aspect rezultatele vor veni. Concetrandu-te numai pe victorie poate fi toxic si vei simti multa presiune pe tine. Cele mai bune rezultate vin cand esti relaxat si te bucuri de clipele petrecute pe teren!

 • Atitudinea pozitiva – Cel mai important factor in ati atinge potentialul este atitudinea! Este alegerea ta pe care o poti face in orice moment! Atunci cand esti pozitiv, increzator si controlezi starea ta interioara vei avea cele mai bune rezultate!

 • Asteptari mari de la tine ca jucator – Nu astepta de la tine sa fii mereu cel mai bun! Cand dai tot ce este mai bun, devii cea mai buna versiune a ta!  Daca adopti atitudine corecta si dai 100% totul, atunci este suficient. Rezultatele asteptate vor veni de la sine! 

 • Rezilienta – Fii diferit de ceilati!  Fii dispus sa cazi de 10 ori si sa te ridici de 10 ori. Doar in aceste momente poti realiza cat de extraordinar poti devenii!

Alte sugestii includ: 

 • Invata din meciurile jucate! – Poti avea chiar un jurnal in care sa scrii cum te simti si ce ai invatat din fiecare meci!

 • Antrenamente performante – Nu evita sa te antrenezi corect astfel incat sa fii mereu intr-o forma fizica foarte buna. Astfel vei fi intr-o forma mentala puternica, gata sa te lupti cu un adversar dificil


 • Preocupa-te doar de ce poti controla – Fii pregatit pentru orice! (meci de tenis, antrenamente de tenis, etc). Tu poti controla forma ta fizica, cum te recuperezi dar si ce manaci astfel incat sa dai totul pe teren. 

 • Ia o pauza de la tenis! – Daca faci ceva prea mult fara a lua o pauza, iti vei pierde motivatia! 

 • Viata sociala – Asigura-te ca stai conectat la alte aspecte importante din viata ta precum cercuri de prieteni, exersarea altui sport sau a altor hobby-uri. Este foarte important! 

Speram ca toate acestea te vor ajuta sa intelegi ce inseamna sa iti atingi potentialul nu numai in tenis dar in tot ceea ce faci! Ne petrecem mult timp cu un mix de jucatori, cu varste si abilitati diferite. Este placerea noastra sa lucram impreuna cu ei si sa ii invatam sa se bucure la maxim de acest sport! 


Echipa Star Tennis Winner Club